KVKK AYDINLATMA METNİ

T3 Vakfı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” Aydınlatma Metni

Tanımlar
İşbu aydınlatma metninde geçen; Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”): 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu, T3 Vakfı: Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nı Veri İşleyen: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişiyi, Veri Sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi, ifade eder.

Veri Sorumlusu
KVKK uyarınca muhatap, üye, bursiyer, gönüllü, stajyer, tedarikçi, ziyaretçi, ödül alan, desteklenen, program ortağı ve/veya vakıf çalışanı/yöneticisi sıfatıyla paylaştığınız kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak belirlenen T3 Vakfı tüzel kişiliği tarafından aşağıda belirtilen kapsamda değerlendirilecektir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi, Amacı ve Hukuki Sebepleri Kişisel verileriniz kanunda öngörülen amaçlar ve vakfımızın politikası doğrultusunda;

  • Burs başvuru formları,
  • T3 Vakfı internet siteleri iletişim formları,
  • Yarışma başvuru formları,
  • Girişim başvuru formları,
  • İnternet sitesi üzerinden başvurunun haricinde ayrıca fiziken teslim edilen evraklar,
  • Sosyal medya üzerinden iletişim veya doğrudan veya yetkilendirilmiş iletişim kanalları ve fiziki kanallar,
  • Tarafımıza verdiğiniz ya da tarafımızca istenen muhtelif evraklarla, e-postalar fakslar, mektuplar,
  • Vakıf adına sizinle iletişime geçen yetkili kişilerle yaptığınız telefon görüşmeleri neticesinde alınan bilgiler,
  • Elektronik ya da fiziki olarak doldurduğunuz üyelik, başvuru, geri dönüş formları,
  • Ayrıca ilgili mevzuat, sözleşme, talep, genel teamül, dürüstlük kurallarına dayalı olarak ortaya çıkan ve icra edilen hukuki sebepler çerçevesinde yazılı, sözlü ya da elektronik yöntemlerle ya da açık rızanız ile kişisel verileriniz, özel nitelikli kişisel veriler de dahil olmak üzere yukarıda sayılan yöntemlerle

ve farklı hukuki sebeplere dayanarak T3 Vakfı’nın faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için KVKK tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak, KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu aydınlatma metninde belirtilen amaçlarla da toplanabilmekte, işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir. Toplanan kişisel verileriniz T3 Vakfı’nın misyon ve amaçları doğrultusunda, muhafaza edilme kurallarına uygun bir şekilde T3 Vakfı’nın aşağıda yer alan faaliyetleri doğrultusunda işlenecektir.

T3 Vakfı faaliyetleri;

  • Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs desteği sağlamak,
  • Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları düzenlemek,
  • Ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlık yapan takımlara maddi destek sağlamak,
  • Girişimlere yatırım, ofis, mentor, prototip atölyesi ve teknik uzman sağlayarak destek vermek,
  • Seminerler düzenlemek,
  • Faaliyetlere ait iletişimi sağlamak ve yürütmek.

Kişisel Verilerin Aktarımı
KVKK’nın 8. ve 9. maddeleri uyarınca kişisel verileriniz yukarıda sayılan amaçlar dahilinde, T3 Vakfı’nın faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde gerekli görülen üçüncü kişilere (program ortağı, işbirliği yapılan kurum, vakıf yöneticileri/çalışanları, hukuken yetkili kamu kurumu ve kuruluşları, hukuken yetkili özel hukuk kişileri ya da yurt dışı ülkeler) aktarılabilecektir.

Kişisel Veri Sahibinin Hakları
KVKK’nın 11. maddesi uyarınca herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;
a) Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
e) KVKK 7. maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin
kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVKK’nın 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi; [email protected] mail adresimize veya Ünalan Mahallesi, Ünalan Cd. No:11, 34700 Üsküdar/İstanbul adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya KVKK’da belirtilen diğer yöntemler ile iletebilirsiniz.